DVODNEVNO PUTOVANJE ZA BUDIMLIJCE 2018.

DVODNEVNO PUTOVANJE ZA BUDIMLIJCE 2018.

Budi dobar…

Srpska narodna poslovica „Dobro čini i dobru se nadaj!“ bila je lajt-motiv zaposlenih u Budimliji u sezoni 2018. Pred kraj iste, dobili smo obaveštenje od generalnog menadžera da želi da nam se zahvali na uloženom trudu i zalaganju. Organizovao je dvodnevno putovanje za nas! Ta vest se brzinom svetlosti pronela kompleksom i vrlo brzo smo pravili planove za to putovanje. Kada smo čitali gde ćemo sve ići, šta obići i videti – bili smo izuzetno uzbuđeni, ali najviše nas je radovala činjenica da ćemo se družiti bez obaveza na poslu, da ćemo biti opušteni i uživati u svakom momentu provedenom zajedno.

Putovanje – prvi dan

Rano subotnje oktobarsko jutro. Železnička stanica u Loznici. Nasmejani Budimlijci tačni kao Švajcarci! 😀 Naše putovanje smo počeli posle brzog prebrojavanja. Posle kraćeg puta duž obale reke Drine, od Loznice preko Ljubovije, stižemo do ulaska u Bajinu Baštu, gde pravimo pauzu i koristimo priliku za prvu grupnu fotografiju:

Prva pauza kod „Kućice na Drini“

Nakon kraće pauze, krećemo dalje, put Drvengrada na Mećavniku. Obišli smo ovaj izuzetno lep kompleks koji je osmislio i izgradio naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica. Verujte nam, u svakom momentu smo uživali i upijali svim čulima sve što nas je okruživalo! Posle pauze za kafu, put smo nastavili u pravcu Zlatibora, gde smo uživali u hrani za vreme ručka. Sa punim stomacima smo prošetali Zlatiborom, a onda ponovo u bus do Zlatarskog jezera.

Uživanje na Mećavniku

Posle ovako bogatog putešestvija, neki smo jedva dočekali da stignemo u hotel u Ivanjici, da se opružimo. A neki su odmah, ne gubivši ni časa, otišli do wellness dela kako bi uživali na bazenu ili u saunama. Naravno, okupili smo se na večeri, a onda i u baru kako bismo se dodatno opustili uz koju čašicu „razgovora“ 😀  Veče je proteklo u opuštenoj atmosferi, uz prisećanje najsmešnijih momenata iz svakog sektora.

Opušteno druženje u kafe-baru

Drugi dan

Ooooo, zar je već svanulo? Jutro je? Pa, kad pre? Samo što smo zaspali, došlo vreme da se ustaje 😀 Mladost je to – ništa nam teško nije, pa se spremismo i posle zdravog ivanjičkog doručka, krenusmo dalje na putovanje do Ovčarsko-kablarske klisure. Kao i prema celoj Srbiji, tako je i ovde priroda bila nesebična i podarila je prelepe krajolike ovom kraju. Na kratko smo plovili brodićem po Zapadnoj Moravi i divili se i sa reke predivnim pejzažima.

Nakon, kraćeg puta dolazimo do Koštunića, prvog eko-sela u Srbiji. Ovde smo se prošetali, ručali, uživali… Kada smo završili sa ručkom, shvatili smo da se primakao kraj našem druženju. A tako nam je bilo lepo. Nekako smo imali utisak kao da smo već par dana zajedno, a s druge strane nam je vreme proletelo, suviše brzo prošlo. Toliko smo toga videli i doživeli, oplemenili smo svoju dušu ovim divnim putovanjem. Na putu kući, svratili smo u Mionicu na pauzu, kako bismo mogli da pogledamo jedan prilog o nama na TV „Prva“.

Svaki kraj je i početak

Da ne bismo bili tužni, mi smo se rastali uz ovu misao, jer svaki kraj sezone označava i početak jedne nove, koja će nas okupiti na istom mestu, u Budimliji, gde ćemo pokušati, svim svojim snagama, da na najbolji način ugostimo sve oni koji žele da uživaju u prirodi, druženju i ukusnoj hrani!

Ono što je sigurno, je da će se svi događaji prepričavati još dugo ili bar do sledeće ekskurzije ( GM, sam si tražio 😀 )! Mnogo smo se smejali, sećali se dogodovština iz sezone za nama i utrkivali se ko će se setiti nečeg što još nije ispričano. Pevali smo glasno ( vozač, izvini ) i veselili se životu! Imamo mi početkom svakog meseca naše proslave, sa ićem i pićem i muzikom, ali ovo putovanje je bilo nešto drugačije i lepše. Hvala GM što si nam omogućio ovako lepo druženje!

Još jednom, hvala svima koji su učestvovali u sezoni 2018. i veliki pozdrav do aprila 2019.

Ukoliko Vam se dopao tekst, možete pročitati i  ovaj tekst. A ukoliko želite nešto da nam saopštite ili želite da budete naši gosti – javite se – tu smo za Vas!

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *