Budimlijci u doba korone

Budimlijci u doba korone

Dragi naši Budimlijci,

Prošlo je više od godinu dana od poslednjeg teksta. Tada nismo ni zamišljali da će nam sve ono što je najnormalnije ( šetnje, kafa u omiljenom kafiću, odlazak na posao, na odmor i dr. ) biti misaona imenica. Dosta tekstova ste na raznoraznim stranama mogli da pročitate zadnjih desetak dana na tu temu: puno stvari čovek uzima zdravo za gotovo, a sada uviđamo koliko su svi ti „zdravo za gotovo“ momenti bitni i važni.

Da budemo iskreni sa vama, nije da nam nije prijalo ovo stanje na početku, ali sad je već prisutna želja za akcijom. Kad je sve počelo, nepoznato je plašilo, a onda smo se osvestili, usporili i posvetili stvarima za koje ranije nismo imali vremena. Tako će biti do samog kraja ovog vanrednog stanja, koji, nadamo se, nije daleko.

Kako vi provodite vreme? Da li se više posvećujete onome što volite ili se izgubite u obavezama oko kuće, dece, porodice?

Za vas smo spremili nekoliko predloga kako provesti ovo vreme slobodno, silom nametnuto:

 1. Čitanje, čitanje i samo čitanje – knjige, sigurno ih imate negde poređane – čekaju vas; časopise, neke zanimljive članke sa različitih sajtova ( npr. https://www.nationalgeographic.rs/ )

  Pogled na Budimliju iz šumskog ugla

 2. Vežbajte kod kuće – 15 min dnevno minimum pokrenite svoje telo, svoje mišiće! Izaberite koji će to vid sporta biti. Postoji zaista pregršt aplikacija na mobilnom, kao i puno videa na tu temu na You Tube ( od početnika pa do onih koji su profesionalci )
 3. Učenje neke nove veštine – možda ste hteli da naučite da štrikate, pletete, pravite cvetne aranžmane, dekupaž tehniku, da budete frizer ( što je možda sad i najpotrebnije, jer ove zanatlije ne rade ). Sada imate vremena da izdvojite dnevno bar sat vremena za neku od ovih aktivnosti.

  Da li naši jarići uče nešto novo na dnevnom nivou?

 4. Plešite – pustite omiljenu muziku i prepustite se ritmu ( deca će vam se sigurno odmah pridružiti )
 5. Sredite neki deo vašeg doma – ono što ste ostavljali za kasnije ( neke fioke, police,… ) ili prosto reorganizujte nameštaj u nekoj od prostorija vašeg doma.
 6. Budite sa svojom decom – slušajte ih pažljivo, posvetite im vreme i sebe – vratiće desetostruko!
 7. Budite kreativni – slikajte, pišite, crtajte, stvarajte – oslobodite dete u sebi!

Ovo su samo neki od predloga, a sigurni smo da ih vi imate još – voleli bismo da ih podelite sa nama. Mi želimo sa vama da podelimo da smo mi ovo vreme koristimo tako što istražujemo našu prelepu planinu Gučevo, svakodnevno šetajući i tražeći nove staze kojima ćemo obogatiti našu ponudu. Neke od tih staza će ovog leta biti na našem „šetalačkom meniju“ za sve naše goste željne prirode i njenih lepota.

Pogled koji oduzima dah

Ono što nikako ne treba da zaboravimo je da budemo zahvalni na svemu što imamo, na svakom zagrljaju, na svakoj lepoj reči, na postignutom napretku, na tome što smo zdravi!

Do sledećeg teksta, BUDITE NAM ZDRAVI!

 

Čekamo leto, bazen, šetnje i druženje u Budimliji, a pre toga rezervišite na broj 065 88 18 058 ili pošaljite mejl na info@budimlijaresort.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *