Resort, sve na jednom mestu

Koliko puta ste kao turista mogli biti uvereni da je vaš auto siguran, a parking bezbedan i da li uopšte objekat u kom ste odseli ima svoja parking mesta?

Da li objekat u kom ste odseli može da odgovori većini vaših potreba?

Da li će vam ugostitelj ponuditi smeštaj i hranu a za ostalo vam pustiti da se sami snalazite?

Hoće li vaš problem smatrati i svojim ili će elegantno ignorisati vašu nevolju?

Mnogo je ovakvih i sličnih pitanja koja možete postaviti turistima. Mnogo je i iskustava, pozitivnih i negativnih. Puno je oprečnih mišljenja… Pa u čemu je onda problem? Odmarališta, moteli, klubovi, pa čak i pojedini hoteli postali su prevaziđena kategorija. Turizam iz godine u godinu traži više i bolje. Ukoliko ne pratite trendove i ne ponudite gostima najbolju moguću uslugu proći ćete kao čuveni hotel Sesil u Los Anđelesu*.

Kako biste podigli nivo usluge morate biti dovoljno odvažni, sposobni i veliki da prerastete u resort. Ovaj termin iz engleskog jezika odomaćuje se i kod nas a označava hotel sa velikim brojem sadržaja koji zadovoljava većinu potreba svojih gostiju.

Prosto rečeno, poželeli ste da se osvežite u bazenu a da neko drugi pričuva vašu decu ili cela porodica želi da provede popodne u sportskim aktivnostima. Možda želite da posetite bar ili restoran sa domaćom kuhinjom. Palo vam je na um da probate neki ekstremni sport. Vaša deca žele da uče plivanje ili gledaju mađioničarsku predstavu… Sve to će vam obezbediti resort i to tako da ne morate nigde da idete. Turistički objekat koji posluje po principu resorta već na sopstvenom imanju ima ogromnu ponudu zabave i aktivnosti.

Da ne govorimo o tome da resorti obično imaju sigurne parkinge, zaposlene terapeute, ozbiljne i obrazovane instruktore za razne aktivnosti i da su svi zaposleni spremni da pomognu u svakom trenutku.

Zaista, boravak u nekom resortu u potpunosti može promeniti vaše shvatanje odmora.

*Hotel Sesil otvoren je 1927. godine u Los Anđelosu. Urađen je u art deko stilu i raspolaže sa 600 soba. Nekada prijatno i poželjno mesto danas ima reputaciju hotela za nasilje, ubistva i samoubistva.

 

 Jovan Nikolić